Två nya slutrapporter att ta del av, denna gång från Stenungsund och Öckerö!

Öckerö och Stenungssunds slutrapporter

AllAgeHub syftar till att utveckla en användardriven testbädd och erbjuder inspiration samt stödjer kommunerna i Göteborgsregionen att på ett systematiskt sätt genomföra och utvärdera tester av välfärdsteknik inför eventuell senare implementering

Slutrapporter för avslutade test publiceras regelbundet på www.allagehub.se. Slutrapporterna finner du under ”presentationer och rapporter”, under varje kommuns testsida alternativt genom att följa nedan länkar.

Stenungsund

Behov:
Boende med demensproblematik och/eller nedsatt orienteringsförmåga kan gå vilse när de lämnar hemmet vilket utgör en risk för sin trygghet och hälsa.

Lösning som testats: Mobilt trygghetslarm, Careium

Länk till slutrapport

Öckerö

Behov:

Brukare har svårt att koppla av inne i egna lägenheten och boendeformen gruppbostad innebär en utmaning när det kommer till möjligheten att vara ned i utrymmen där andra pratar och är i en högre aktivitetsform. Brukare påverkas av andra brukares uttryck av oro. Personal upplever sig splittrade när de inte kan tillgodose flera brukares behov samtidigt.

Lösning som testats: Somnox, Act medical

Länk till slutrapport

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen