Nyheter

Japansk visit i interaktiva miljön och snart öppnar vi upp för kommunbesök

University of Tokyo och Linnéuniversitetet besökte i veckan AllAgeHubs interaktiva miljö då de deltar i projektet Transnational living lab for active aging som med medel från Vinnova utvecklar och testar sociala innovationer som möter behov och möjligheter kopplade till en åldrande befolkning.

Frukostseminarium med innovationsforskaren Leif Denti

AllAgeHub bjuder i höst in till en rad inspirationsseminarium på tema innovation, välfärdsteknik och implementering. Först ut är ett frukostseminarium den 22 september med innovationsforskaren Leif Denti som ställer sig frågan; Måste man vara ett geni, en eldsjäl eller heta Steve Jobs för att vara innovativ?

Vill du vara med och bygga upp och utveckla AllAgeHub med oss?

Ansök om tjänsten som projektledare senast den 11 augusti. AllAgeHub är ett forsknings-, utvecklings- och innovationscenter under uppbyggnad. AllAgeHub ska främja tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett ålder och funktionsvariation kan leva självständiga och trygga liv.

FILM: AllAgeHub på välfärdsteknikmässan Careware i Århus

Theresa Larsen och Ulrica Björner från AllAgeHub besökte i april i år välfärdsteknikmässan CareWare i Århus, Danmark. Målet var att inhämta inspiration och nätverka inför framtida liknande arrangemang i AllAgeHubs namn här i Göteborgsregionen.