Nu är fler slutrapporter från test av välfärdsteknik publicerade!

Slutrapport kungälv och kungsbacka

AllAgeHub syftar till att utveckla en användardriven testbädd och erbjuder inspiration samt stödjer kommunerna i Göteborgsregionen att på ett systematiskt sätt genomföra och utvärdera tester av välfärdsteknik inför eventuell senare implementering.

Nu har ytterligare tre tester av välfärdsteknik avslutats! Slutrapporter för avslutade test publiceras regelbundet på www.allagehub.se. Slutrapporterna finner du under ”presentationer och rapporter”, under varje kommuns testsida alternativt genom att följa nedan länkar.Kungsbacka:

Behov: Boende möter många personal i sina stödinsatser. Vid de fall där stödet ska främja god kosthållning och ökad motivation till motion kan den enskilde uppleva att den får olika råd av olika individer. Behovet är att ha en samlad plattform kring information om god kost och motion som stimulerar och motiverar att brukaren känner självständighet och egenansvar för sin hälsa.

Lösning som testats: GoGlad och MatGlad, Hushållningssällskapet
Länk till slutrapport

 

Kungälv:

Behov: I vår verksamhet har vi många deltagare som har svårt att komma igång med aktiviteter, även fast de gärna vill. Detta gäller både när de besöker oss på Aktivitetshuset och i deras vardag. Vi söker lösningar för att stärka självständigheten vid igångsättningssvårigheter.

Lösning som testats: Memoplanner, Abilia
Länk till slutrapport


Kungälv:

Behov: Det finns flera brukare som inte klarar av att göra lägesförflyttning i sängen. Det handlar om att byta sida i liggande ställning, men också att komma upp i stående ställning. Vi önskar att kunna öka hyresgästernas självständighet och trygghet men också minska känslan av utsatthet vid förflyttningarna. Vi vill även underlätta arbetsmiljön för personalen vid dessa förflyttningsmoment.

Lösning som testats: SoftTilt, Invacare
Länk till slutrapport

 

 
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen