FILM: Erfarenheter kring implementering av GPS-larm i Göteborgs Stad och Stenungsunds kommun

nyhet_GPSfilm

Goda exempel och spridningen av dem är en viktigt ingrediens för att fler kommuner ska lyckas med implementering av välfärdsteknik. Därför har vi träffat Anna-Karin Olsson, leg. arbetsterapeut från stadsdelen Örgryte-Härlanda samt äldresamordnaren Thomas Lejon i stadsdelen Centrum för att ta del av deras erfarenheter kring implementering av GPS-larm.

– Är det etiskt att inte använda GPS-larm för att ge individen en större frihet? Det får ju inte bli så att man är så rädd för juridiken, att man offrar individen, säger Anna-Karin Olsson, Örgryte-Härlanda, där man implementerat GPS-larm på äldreboende med enhet för personer med demenssjukdomar och syftar på etiska aspekter kring samtycke.

 

 

Länktips från Anna-Karin och Thomas!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Vi söker en processledare!

Nu söker vi en till processledare

I arbetsuppgifterna ingår att leda kommunernas utsedda testledare i AllAgeHubs användardrivna testbäddsmodell, utveckla testbäddsmodellen utifrån behov, utbilda i process och stödmaterial, matcha identifierade behov med lösningar, facilitera samverkan mellan användare

Scroll to Top