FILM: Erfarenheter kring implementering av GPS-larm i Göteborgs Stad och Stenungsunds kommun

nyhet_GPSfilm

Goda exempel och spridningen av dem är en viktigt ingrediens för att fler kommuner ska lyckas med implementering av välfärdsteknik. Därför har vi träffat Anna-Karin Olsson, leg. arbetsterapeut från stadsdelen Örgryte-Härlanda samt äldresamordnaren Thomas Lejon i stadsdelen Centrum för att ta del av deras erfarenheter kring implementering av GPS-larm.

– Är det etiskt att inte använda GPS-larm för att ge individen en större frihet? Det får ju inte bli så att man är så rädd för juridiken, att man offrar individen, säger Anna-Karin Olsson, Örgryte-Härlanda, där man implementerat GPS-larm på äldreboende med enhet för personer med demenssjukdomar och syftar på etiska aspekter kring samtycke.

 

 

Länktips från Anna-Karin och Thomas!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen