Nytt äldreboende med smarta IT-lösningar

äldreboende

Med pompa och ståt invigde äldreminister Lena Hallengren det nya vård- och omsorgsboendet i Själevad under fredagen. Nu har arbetsnamnet Nybygget ersatts av Rosenbacken.

Sedan hösten 2015 har byggnationerna pågått kring de bägge äldreboendena Prästbordet och Rosenborg i Själevad. Nu står fyravåningsbyggnaden redo med 90 lägenheter på cirka 30 kvadratmeter vardera.

Ny teknik
Rosenbacken är späckad med modern teknik och smarta IT-lösningar. Alla har wifi och boendet är förberett för att kunna använda nattkamera för tillsyn. Digitala lås förhindrar att de boende går in i fel lägenhet. Öppnas en dörr går en signal till personalen. Boendet har också tillgång till nödvatten i händelse av bakterieutbrott i det kommunala ledningssystemet.

 

Läs hela nyheten på svt.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Missa inte vår nätverksträff den 1 juni!

Den 1 juni är det dags igen! Vid detta tillfälle är kommunernas testmiljöer i fokus. AllAgeHub:s testledare från Lilla Edet, Mölndal och Öckerö kommer att berätta om deras arbete med 

robot hand hand som möts

Välkommen att anmäla dig till MiniExpo!

När: 12 maj och 13 maj Var: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg Kostnad: Kostnadsfritt Läs mer och anmäl dig här: Inbjudan till MiniExpo Göteborg – AllAgeHub    

Scroll to Top