Nu finns det nya slutrapporter från Alingsås och Göteborg att ta del av!

slutrapporter Göteborg och Alingsås

AllAgeHub syftar till att utveckla en användardriven testbädd och erbjuder inspiration samt stödjer kommunerna i Göteborgsregionen att på ett systematiskt sätt genomföra och utvärdera tester av välfärdsteknik inför eventuell senare implementering

Slutrapporter för avslutade test publiceras regelbundet på www.allagehub.se. Slutrapporterna finner du under ”presentationer och rapporter”, under varje kommuns testsida alternativt genom att följa nedan länkar.

Alingsås

Behov: Verksamheten har idag väggtavla med visuella inprint scheman som är synliga för alla brukare. Brukarna kan då se samtliga brukares scheman och vilken personal som finns tillgänglig för dem. Det skapar mycket stress och oro för brukare som inte direkt berörs av varandra och en viss konkurrens mellan brukares val av aktivitet och personal. Det förekommer verbala konflikter till följd av stressen som kommer av situationen.

Lösning som testats: Memoplanner, Abilia

Länk till slutrapport

 

Göteborg

Behov: Hyresgäster har uttryckt behov av aktivitet kopplat till rörelse och möjlighet till att besöka välbesöka platser, vilket idag kan vara svårt att göra på grund av nedsatt rörelseförmåga.

Lösning som testats:
Digitala upplevelser, VilMer tillsammans med Wera Welltech

Länk till slutrapport

 

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen