Ytterligare två tester av välfärdsteknik är klara och nu finns slutrapporter publicerade!

slutrapport_molndal_ockero

AllAgeHub syftar till att utveckla en användardriven testbädd och erbjuder inspiration samt stödjer kommunerna att på ett systematiskt sätt genomföra och utvärdera tester av välfärdsteknik inför eventuell senare implementering.

I dagsläget finns det totalt 26 testmiljöer och fem tester har avslutats. Slutrapporter för avslutade test kommer regelbundet publiceras på www.allagehub.se. Just nu finns två slutrapporter publicerade. Slutrapporterna finner du under ”presentationer och rapporter” eller under varje kommuns testsida alternativt genom att följa nedan länkar.

 

Mölndal

Behov: Det finns brukare som vill arbeta självständigt utan personalnärvaro men som behöver stöttning vid olika moment när det gäller påminnelse om start/avslut

Lösning som testats: Memoplanner från Abilia

Länk till slutrapport

 

Öckerö

Behov: Brukare tillbringar stor del av tiden med att gå runt och kolla upp vad personal gör i stunden, de saknar överblick av de aktiviteter/sysslor som är möjliga. Personal stressas av att slitas mellan det man enligt dagens hållpunkter ska göra och det som behövs göras för att möta brukaren.

Lösning som testats: Memoplanner från Abilia

Länk till slutrapport

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen