Kommande matcharena 5 oktober: Kommunerna i Göteborgsregionen samt i Örebro Län söker företagens välfärdstekniska lösningar!

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

I början av oktober planerar AllAgeHub en ny matcharena! Denna gång i samverkan med Innomera, regional testbädd för välfärdsteknik  i Örebro län.

Matcharenan är en form för att matcha kommunernas behov med näringslivets lösningar. Syftet är att hitta lösningar som kan leda till test av välfärdsteknik. Kommunerna kommer publicera behov på vår hemsida och under två veckor har företag möjlighet att anmäla in ifall de har någon lösning som matchar något av kommunernas behov.

 

Hur går matcharenan  till?

  • Inför matcharenan identifierar och formulerar kommunerna olika behov. Kommunerna spelar oftast in en film som beskriver behoven.
  • Kommunernas behovsformuleringar och eventuella filmer publiceras 5 oktober och finns tillgängliga fram till 19 oktober 2022.
  • Företag fyller i formulär där de presenterar sin lösning och vilket av de publicerade behoven lösningen möter. Lösningen ska finnas att tillgå på marknaden alternativt vara under utveckling och finnas på marknaden inom kort.
  • AllAgeHub informerar kommunen vilka företag och lösningar som matchar formulerat behov.
  • Kommunen väljer ut olika företag som de kontaktar inför nästa steg, fortsatt dialog, som i sin tur kan leda till ett test av företagets produkt/tjänst.
  • AllAgeHub kontaktar företag som kommunen ej valt att gå vidare med samt företag som har lösningar som ej matchar behovet.

Kommunerna ska ha möjlighet att testa företagets produkter/tjänster kostnadsfritt, inga extra kringkostnader bör tillkomma under testperioden. Verksamheten bekostar själva den egna personaltiden som kan behövas för testet. Testerna leder fram till erfarenheter som resulterar i slutrapporter. Slutrapporterna sprids och publiceras på Allagehub.se. Kommuner har ofta liknande utmaningar och slutrapp

Hur gick förra matcharenan?

Hur såg behoven ut i maj?

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen