Lite goda nyheter i svåra tider

gr_sajter

I dessa tider har vi kanske extra stort behov av positiva nyheter. Här har vi därför samlat lite goda exempel på hur välfärdsteknik underlättar vård och omsorg.

I Södertälje har man på flera äldreboenden sett till att de boende fått tillgång till videosamtal för att kunna möta sina anhöriga.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/aldre-moter-anhoriga-pa-distans

I Ale kommun samarbetar företag, föreningar med kommunen inlett samarbete med en grupp ungdomar som lägger sin fritid på att sätta ihop skyddsvisir till vården.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/alevisir

Många har varslats på grund av corona-smittan, men inom vården behövs förstärkningar. Då är det skönt att se att viljan att hjälpa till finns. Mölndal efterlyste omsorgspersonal och fick över 700 ansökningar.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7446687

Det danska centret för utveckiling inom vård och omsorg, DokkX, har publicerat en spännande nyhet om hur så kallade wearables (teknik som man bär som kläder, smycken eller på annat kroppsnära sätt) kan hjälpa till i att upptäcka symptom på ett tidigt stadium och på så sätt minska smittspridningen.

https://www.linkedin.com/posts/dokkx_wearables-har-stort-potentiale-for-tidlig-activity-6651087259124797441-9UYi/

Göteborgsregionen (GR) har som uppdrag att stötta de tretton medlemskommunerna i deras arbete och har på kort tid tagit fram två olika webbsajter som ska kunna underlätta kommunernas arbete inom såväl skola som vård och omsorg.

Dels har man tillsammans med VGR tagit fram en webbsajt med tips och råd om distanspedagogik för skolan, dels en webbaserad introduktion till kommunal vård och omsorg.

https://distanspedagogik.se/

http://voowebbintroduktion.goteborgsregionen.se/

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen