AllAgeHubs många aktiviteter under Innovationsveckan

AAH på innovationsveckan

Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet. Det är en nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt. AllAgeHub tar chansen att visa upp lite av verksamheten och deltar i flera olika aktiviteter under veckan.

Det som gör Innovationsveckan unik är att den är lokal och nationell samtidigt, Innovationsveckans program skapar vi tillsammans, på plats och på webben. Veckan samordnas av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, men innehållet är oftast lokala initiativ där offentlig sektor arbetar med utveckling och innovation. Denna gång deltar AllAgeHub ett flertal aktiviteter under Innovationsveckan, aktiviteter som är öppna för allmänheten (i mån av plats).

Dels arrangerar Jämställdhet och innovation – kunskaps- och inspirationsseminarium om jämställdhet, innovation och teknik. Föreläsare är Emma Börjesson från Hälsoteknikcentrum Halland, vars specialistområden är bland annat jämställdhetsfrågor, mångfaldsfrågor, normkritiska perspektiv och normkritisk design.

  • Jämställdhet och innovation

Vi deltar också i Östra Göteborgs Inspirationsdagar som pågår hela veckan från 30 september till 4 oktober. Läs mer om de olika dagarna på länkarna nedan.

  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag

Dessutom deltar AllAgeHubs projektledare Leif Sandsjö i Innovationsplattform Borås satsning under Innovationsveckan med föredraget Välfärdsteknik – vad är det?. Föredraget diskuterar hur äldre och personer med funktionsnedsättning kan leva självständiga och trygga liv med hjälp av tekniklösningar. Läs mer här.

 

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen