Ny test- och lärandemiljö för välfärdsteknik öppnar i Krokslätt

Annika Strandberg och Ulf Olofsson

I oktober startar AgeLab, en ny Vinnovafinansierad test- och lärandemiljö för välfärdsteknik vid Krokslätts äldreboende.

Initiativet till projektet togs av Annika Strandberg, områdeschef inom äldreboenden i stadsdelen Centrum i Göteborg och idén väcktes när hon i vintras tillsammans med Göteborgsregionens nätverk för chefer inom äldreomsorgen besökte Verklighetslabbet i Stureby utanför Stockholm, men har även inspirerats av besök på liknande testmiljöer i Köpenhamn.

– Det utvecklas så många nya välfärdstekniklösningar, men de når inte fram till de som kan ha nytta av dem. Jag kände att nu måste vi skärpa oss och skapa en miljö som är nära och tillgänglig för både medarbetare, brukare och anhöriga.

Annika upptäckte att Vinnova just hade en utlysning där projektidén passade väl in och även om tiden var knapp hann hon få in en ansökan som blev väl mottagen och dessutom beviljad. På bara några månader har AgeLab gått från idé till att bli ett finansierat projekt som kommer att pågå fram till och med våren 2020 under ledning av projektledare Ulf Olofsson. AllAgeHub är med som samarbetspartner i projektet och har bland annat en representant i styrgruppen.

– Har du en idé, vänta inte utan ta tag i den och försök genomföra den. Man har mycket större möjligheter än man tror.

Det är budskapet Annika vill förmedla till andra som går i funderingar kring liknande projekt.

Läs mer om AgeLab på Göteborgs stads hemsida.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Interaktiv presentation om AllAgeHub

Med hjälp av Göteborgsregionens avdelning Utbildning (GRU) har AllAgeHub tagit fram interaktiv presentation som bygger på gamification där användaren kan göra aktiva val utifrån intresseområde. I presentationen har du möjlighet

robothand och mänsklig hand som möts

MiniExpo Kungälv – Ett uppskattat arrangemang!

Under de två timmar som MiniExpo ägde rum lockade mässan till sig över 110 besökare. Besökarna var blandad mix med personer från civilsamhället, personer i sin yrkesroll samt studerande. Det

Scroll to Top