Inspireras av välfärdsteknik i Östra Göteborg

Röststyrd assistent

Stadsdelsförvaltningen i Östra Göteborg bjuder in till en vecka med inspirationsdagar där brukare ska få chansen att prova olika välfärdstekniklösningar och träffa representanter för företagen som tillverkar tekniken.

André Andersson, stödpedagog och teknikcoach i Göteborgs stad, tog initiativet då han upplevde att det var för svårt för målgruppen att få tillgång till kunskap om ny välfärdsteknik och tillfälle att pröva den. Läs inbjudan här nedan.


Vill du uppleva framtiden så ”Save the date” – boka upp måndagen den 30 september och fredagen den 4 oktober mellan kl 14.00 – 16.30! Känner du dig osäker på vad välfärdsteknik är? Du är inte ensam! Därför bjuder stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg in till en veckas praktisk inspiration om teknologi för alla. Dagarna är framför allt till för personer med funktionsvariationer, de som tekniken är till för, men två av dagarna riktar sig även till medarbetare. 

Tillgänglighet och jämlikhet är ledord, därför bjuds teknologiföretag in för att föreläsa och instruera olika digitala tekniska hjälpmedel.  -Vi vill inte särskilja någon grupp genom att bara bjuda in företag som endast gör pedagogiska hjälpmedel för personer med funktionsvariationer, säger stödpedagog André Andersson som är projektledare för inspirationsdagarna. De coola teknikföretagen som gör spel och andra ”nöjesprodukter” har massor att ge även till de som vanligtvis inte är deras målgrupp. Det går att använda teknik på så många olika sätt och vi måste in i matchen nu och vidareutveckla oss digitalt.

Tisdag till torsdag kommer brukare och blivande användare av tekniken att erbjudas provtillfällen. Deltagare får anmäla sig till den utrustning som intresserar dem. Exempel på saker att testa: starta egen blogg, VR-teknik, appen ”Mitt privatliv”, terapikatter, olika kommunikationsprodukter, nyaste larmen med mera.

Måndagens uppstart samt fredagens avslutning vänder sig till både brukare och medarbetare, särskilt personer i ledande ställning. Då visas konkreta exempel på välfärdsteknik och det ges möjlighet att möta användare vars liv har förbättrats genom tekniken. Vi diskuterar även frågor om sekretess och GDPR och vilka planer vi i området har för att arbeta vidare framåt för att främja tillgänglighet, delaktighet och självständighet.

Arrangör av inspirationsdagarna är område Boende, daglig verksamhet och personligt stöd, individ- och familjeomsorgen i Östra Göteborg.

Kontaktperson: andre.andersson@ostra.goteborg.se


Vi vill också passa på att tipsa om det instagramkonto som André skapat där han publicerar bilder och filmklipp som visar exempel på välfärdsteknik, men även diskuterar och kommenterar problemområden som man vara medveten om.

https://www.instagram.com/Iktlss_ostragoteborg/

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen