52 timmar långt evenemang för större inkludering

Microsofts VD Satya Nadella tillsammans med de tre teamen från Samhall Innovation days

Den 27-29 maj arrangerades Innovation days – ett samarbete mellan Samhall och Microsoft – där idén var att använda de senaste digitala plattformarna och mjukvarorna – alternativt uppfinna helt nya – för att hitta nya vägar att bryta utanförskapet för personer med en autismspektrumdiagnos.

Många människor lever med en diagnos inom autismspektrum. Diagnosen innebär inte att de inte kan förstå instruktioner eller att de skulle vara sämre på att utföra uppgiften, men att omständigheter runt dem eller inom dem gör det svårare att ta in informationen. Dessa personer är en enorm outnyttjad resurs på arbetsmarknaden, och det handlar om tiotusentals människor. Samtidigt är varje enskild individ, som blivit ratad, missförstådd och aldrig fått chansen att visa vad den går för, en personlig tragedi. Resultaten från dagarna presenterades för Microsofts VD Satya Nadella som var på Europabesök.

Se flödet om Innovation days i sociala medier.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen