Bra på välfärd och teknik, men inte på välfärdsteknik

trogt_for_valfardstekniken

Computer Sweden publicerade för en tid sedan denna intressanta artikel där Britt Östlund, professor i teknisk vårdvetenskap på KTH, redogör lite för hur svårt vi verkar ha att ta till oss ny välfärdsteknik runtom i landet.

Det finns ett rykte att vi i Sverige är bra på välfärd men här borde vi ta oss i kragen. Vi utvecklar inte våra organisationer i takt med teknikutvecklingen. I stället tenderar vi att slappt anamma ny teknik och bara ta in nya grejer utan någon plan. Men det löser ingenting.

I artikeln pratar hon också om hur Sverige kanske hamnar lite efter andra regioner i Europa och hur vår förvaltningslösning med kommunalt självstyre kan vara något som sätter käppar i hjulen för oss.

Läs artikeln här.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen