Bra på välfärd och teknik, men inte på välfärdsteknik

trogt_for_valfardstekniken

Computer Sweden publicerade för en tid sedan denna intressanta artikel där Britt Östlund, professor i teknisk vårdvetenskap på KTH, redogör lite för hur svårt vi verkar ha att ta till oss ny välfärdsteknik runtom i landet.

Det finns ett rykte att vi i Sverige är bra på välfärd men här borde vi ta oss i kragen. Vi utvecklar inte våra organisationer i takt med teknikutvecklingen. I stället tenderar vi att slappt anamma ny teknik och bara ta in nya grejer utan någon plan. Men det löser ingenting.

I artikeln pratar hon också om hur Sverige kanske hamnar lite efter andra regioner i Europa och hur vår förvaltningslösning med kommunalt självstyre kan vara något som sätter käppar i hjulen för oss.

Läs artikeln här.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

AllAgeHub logon mot glittrande bakgrund

AllAgeHub välkomnar 8 nya testledare

De nya testledare som har tillkommit under våren och sommaren gick i september vår pilotutbildning i AllAgeHub:s testbäddsmodell version 1.0. Testledarna har fått kunskap om syftet med Testbädden AllAgeHub och

Scroll to Top