Bra på välfärd och teknik, men inte på välfärdsteknik

trogt_for_valfardstekniken

Computer Sweden publicerade för en tid sedan denna intressanta artikel där Britt Östlund, professor i teknisk vårdvetenskap på KTH, redogör lite för hur svårt vi verkar ha att ta till oss ny välfärdsteknik runtom i landet.

Det finns ett rykte att vi i Sverige är bra på välfärd men här borde vi ta oss i kragen. Vi utvecklar inte våra organisationer i takt med teknikutvecklingen. I stället tenderar vi att slappt anamma ny teknik och bara ta in nya grejer utan någon plan. Men det löser ingenting.

I artikeln pratar hon också om hur Sverige kanske hamnar lite efter andra regioner i Europa och hur vår förvaltningslösning med kommunalt självstyre kan vara något som sätter käppar i hjulen för oss.

Läs artikeln här.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Missa inte vår nätverksträff den 1 juni!

Den 1 juni är det dags igen! Vid detta tillfälle är kommunernas testmiljöer i fokus. AllAgeHub:s testledare från Lilla Edet, Mölndal och Öckerö kommer att berätta om deras arbete med 

robot hand hand som möts

Välkommen att anmäla dig till MiniExpo!

När: 12 maj och 13 maj Var: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg Kostnad: Kostnadsfritt Läs mer och anmäl dig här: Inbjudan till MiniExpo Göteborg – AllAgeHub    

Scroll to Top