Testbäddar – verktyg för att möta städers utmaningar och samtidigt skapa internationell lyskraft?

almedalen_vastsvenskaarenan

Livesändning från Almedalen. Kan städer skapa ytterligare attraktivitet för internationella företag att etablera sig och underlätta för lösningar vidare ut på en global marknad? Kan testbäddar vara en del av lösningen? Testbädd Göteborg ett exempel som bygger på samverkan mellan staden, näringslivet, akademi och institut.

Sverige rankas högt för sin innovationsförmåga. Testbäddar, i bred samverkan och i städers verkliga miljöer, är en del av det svenska ledarskapet och en väsentlig del av strategin för att hitta lösningar på samhällsutmaningar som är globala. Testbädd Göteborg är ett exempel på skyltfönster för en hel infrastruktur av testmiljöer för att skapa nya innovationer och bygga gemensam kunskaps över gränser mellan näringsliv, akademi och offentliga aktörer. Redan idag lockas internationella aktörer, men vad är det som erbjuds och på vilka villkor kan internationella aktörer delta? Har vi ett innovationsstödsystem som gör det enkelt för små- och medelstora företag att delta, oavsett var de kommer ifrån? Hur ser näringslivet på testbäddar och vad är det som gör dem attraktiva? Hur tar vi nästa steg i vår strävan att skapa samverkan för att lösa komplexa samhällsutmaningar?

När: 3 juli kl. 13:30-14:30

Arrangör: Göteborgs Stad och Business Region Göteborg

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen