Massiv inventering av tillgänglighet på gång i Kalmar

image

Mer kan göras för att öka tillgängligheten i Kalmar för personer med funktionshinder. Det anser tillgänglighetsrådet som är på gång med en mycket omfattande inventering av butiker och fastigheter i Kalmar.

Östra Småland har tidigare berättat att ett 15-tal fastighetsägare hotades med vite av kommunen om de inte kontrastmarkerade sina trappor. Nu ska en tillgänglighetsinventering göras i centrala Kalmar.

– Vi har en checklista med 20-25-talet punkter där vi ska inventera butiker och fastigheter, säger Krister Ekström, ordförande för Neuroförbundet i Kalmar tillika 1:e vice ordförande i tillgänglighetsrådet.

 

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Vi söker en processledare!

Nu söker vi en till processledare

I arbetsuppgifterna ingår att leda kommunernas utsedda testledare i AllAgeHubs användardrivna testbäddsmodell, utveckla testbäddsmodellen utifrån behov, utbilda i process och stödmaterial, matcha identifierade behov med lösningar, facilitera samverkan mellan användare

Scroll to Top