Massiv inventering av tillgänglighet på gång i Kalmar

image

Mer kan göras för att öka tillgängligheten i Kalmar för personer med funktionshinder. Det anser tillgänglighetsrådet som är på gång med en mycket omfattande inventering av butiker och fastigheter i Kalmar.

Östra Småland har tidigare berättat att ett 15-tal fastighetsägare hotades med vite av kommunen om de inte kontrastmarkerade sina trappor. Nu ska en tillgänglighetsinventering göras i centrala Kalmar.

– Vi har en checklista med 20-25-talet punkter där vi ska inventera butiker och fastigheter, säger Krister Ekström, ordförande för Neuroförbundet i Kalmar tillika 1:e vice ordförande i tillgänglighetsrådet.

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Höstens nätverksträffar

2022-09-22    Kl 9.00-10.00      Cornelia Björk, analytiker FOU i Väst berättar om aktuell utredning avseende kommunernas behov av fortsatt stöd vid införande av välfärdsteknik.  Utredningen har även kartlagt

Scroll to Top