Idéer om framtidens vård möter vardagen i Halland

testmiljo_halland

En mötesplats för idéer och människor, där innovationer för framtiden får gnuggas mot vardagen i vård och omsorg. Så skulle man kunna beskriva Hälsoteknikcentrum Halland – en miljö där människor med vitt skilda kompetenser och erfarenheter strålar samman och där det är högt i tak för kreativitet och nya tankar. En av många satsningar är Testmiljö Halland.

Sedan snart två år drivs samarbetet Testmiljö Halland inom ramen för Hälsoteknikcentrum Halland (HCH). Emma Börjesson är projektledare. Testmiljö Halland fyller ett viktigt behov, menar hon:

– För företagen inom hälsoteknikbranschen är det inte så lätt att hitta rätt miljö och få tillgång till de medarbetare i vård och omsorg som man behöver för att kunna testa idéer och innovationer. För kommunerna och regionen så innebär Testmiljö Halland att inte alla behöver testa allt – man kan dra nytta av varandras arbete. Vi har också en stor fördel genom vår närhet till högskolan och forskningen där.

Tydliga rutiner
Med Testmiljö Halland har HCH strukturerat processen och skapat tydliga rutiner för hur tester ska gå till. Man har också tittat närmare på hur olika lagstiftningar ska uppfyllas. När det gäller medicinteknisk utrustning är reglerna rigorösa. Testen genomförs i flera steg, med avstämningar emellan.

– Det handlar oftast om ganska mogna produkter och idéer vi testar. Normalt gör vi i en första fas ett test i ”laboratoriemiljö”. Vi kanske prövar teknisk utrustning här på HCH eller låter en fokusgrupp granska en produkt eller metod för att göra en bedömning. Det kan också handla om att tillverkare behöver få se hur användare agerar, för att förbättra en utrustning eller användarmanual.

 

Läs hela nyheten på regionhalland.se

Direkt till Testmiljö Hallands webbplats

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen