Helsingborg lanserar kommunal innovationshubb

ingen-bild-gron

Nu lanserar Helsingborgs kommun en så kallade innovationshubb där stadens förvaltningar kan arbeta med idéutveckling och innovationsprojekt tillsammans med invånare och externa parter. Syftet är att samla kunskap över gränserna på en gemensam fysisk plats för att få fart på utvecklingen. Målet är att skapa bättre tjänster för stadens invånare.

Helsingborgs stad har fått flera utmärkelser de senaste åren och blev bland annat årets IT-kommun 2015. Nu vill man ta nästa steg och startar en så kallad innovationshubb – en accelerator för stadsinnovation. Martin Güll är digitaliserigsdirektör i Helsingbogs kommun.

– Vi vill komma bort från det trögrörliga arbetssättet i och istället fokusera på att göra saker. Vi kommer att arbeta agilt i sprintar där varje sprint innebär en leverans, säger Martin Güll.

Tanken är att innovationshubben ska vara en kreativ plats där man jobbar utifrån principen öppen innovation. Här ska offentliga och privata aktörer samverka för gemensamt kunskapande, här ska idéer testas och utvecklas med målet att skapa bättre tjänster för stadens invånare. Det kan handla om tjänster som dygnet runt öppet med chatbot, ett sätt att hålla koll på sin mamma som har hemvård eller automatisering av administration.

 

Läs hela nyheten på kvalitetsmagasinet.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen