Ny digital vägvisare för anhöriga

DL_mainImg

Symptomen vid en demenssjukdom skiftar snabbt och varje period kräver ny kunskap och förståelse från anhöriga. När en anhörig äntligen har vant sig vid ett visst förlopp, både vad det gäller praktiska frågor och personligt bemötande, så ändras sjukdomsbilden. Snart lanseras en efterlängtad digital tjänst som genom sitt individanpassade upplägg kommer att hjälpa den här gruppen anhöriga på ett mycket värdefullt sätt.

Att leva med en närstående som har en demenssjukdom ställer höga krav på förståelse och stöd. Vid fastställd diagnos får anhöriga ofta mängder av information och råd om hur de ska förhålla sig till sjukdomen. Men att ta till sig mycket tips i ett tidigt skede kan vara svårt. Det som efterfrågas är i stället en individanpassad stödfunktion som portionerar ut vägledning och råd allteftersom nya situationer i sjukdomsförloppet uppstår.

Under ett års tid har därför företaget En bra plats och representanter från Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg Stad tillsammans tagit fram en modell för automatiserat anhörigstöd – ett individanpassat stöd som ger anhöriga den information som är relevant att känna till just nu, och inte om tre eller fyra år.
– Vårt mål har hela tiden varit att kunna erbjuda anhöriga en vägvisare där de i precis rätt tid får det stöd som krävs för att underlätta både för sig själva och för sin närstående. Om man startar en bilresa från Linköping till Paris vill man se de närmaste milens vägval på sin digitala vägvisare, inte vilken väg man ska välja när man kommit till Hamburg.

Läs hela nyheten på demenslotsen.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top