20 punkter för ökad delaktighet och tillgänglighet

mfd

Den 2 juli öppnar Delaktighetsforum – en ny scen i Almedalen för frågor om delaktighet, tillgänglighet och funktionshinder. Årets program innehåller 20 punkter som ska öka kunskapen om situationen för personer med funktionsnedsättning.

– Många som har en funktionsnedsättning i Sverige har sämre levnadsförhållanden och är mindre delaktiga i samhället än andra. Riksdagen beslutade i höstas om nya mål som ska motverka denna utveckling men det kräver politisk uppmärksamhet och reformer för att målen ska bli verklighet. Därför hoppas jag att Delaktighetsforum kan bidra till att sätta funktionshinderspolitiken på dagordningen inför valet, säger Malin Ekman Aldén, generaldirektör för Myndigheten för delaktighet som arrangerar den nya arenan.

Under tre dagar kommer en rad myndigheter och organisationer som verkar inom eller nära funktionshindersområdet att lyfta olika aspekter av hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Läs hela nyheten här

Program: Ny scen för funktionshindersfrågor i Almedalen

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen