Ny rapport – Internet och personer med olika funktionsnedsättningar

Paris, France - April 27, 2015: Senior woman using tablet with Google search home page on a ipad screen

Begripsams undersökning av hur personer med olika funktionsnedsättningar använder internet och om de upplever svårigheter är nu klar.

 

När Statistiska Centralbyrån undersökt detta tidigare kommer de fram till att 80 procent av alla med funktionsnedsättning inte tycker att internet är svårt. Begripsams undersökning ger en mer nyanserad bild.

De har fått in svar från nästan 800 personer med olika diagnoser, funktionsnedsättningar och svårigheter. I rapporten kan de bryta ner resultatet på ett 30-tal olika grupper och på ett antal bakgrundsfaktorer, som ålder, utbildning, sysselsättning och liknande.

Undersökningen har resulterat i en huvudrapport och ett antal delrapporter. Rapporterna redovisar användning av internet och om internet är svårt. Men behandlar även delar om smarta telefoner, datorer och surfplattor samt hjälpmedel.

Undersökningen är finansierad av Post- och telestyrelsen och Konsumentverket och genomförd i samarbete med KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Undersökningen kommer att fortsätta under 2018.

 

Ta del av huvudrapporten och ett stort antal delrapporter på begripsam.se

 

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen