Samverkan är nyckeln till digitalisering inom offentlig sektor

paper-3213924_1280

Haninge kommun har startat ett samverkansprojekt som nu är i full gång och tillsammans med flera andra kommuner, landsting och myndigheter, däribland Göteborg stad och eSamverka.

Målet med projektet utgår från att öka samverkan inom offentlig sektor genom att förenkla sättet som kommuner, myndigheter och landsting kan utbyta information. Jag har pratat med Jeanette Thorell, CIO på Haninge kommun och Ann-Louise Ekestubbe, lead information architect på Göteborgs stad mitt under deras samverkansträff i Göteborg. Vi hade ett spännande samtal om hur offentlig sektor måste börja samverka mer och vilka förutsättningar som då krävs för att kunna göra detta, i form av informationsutbyte och gemensamma standards. Att öka graden av samverkan inom offentlig sektor är en av nycklarna till ett fortsatt framgångsrikt digitaliseringsarbete.

 

Läs hela nyheten på bloggen summitandfriends.se

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top