Samverkan är nyckeln till digitalisering inom offentlig sektor

paper-3213924_1280

Haninge kommun har startat ett samverkansprojekt som nu är i full gång och tillsammans med flera andra kommuner, landsting och myndigheter, däribland Göteborg stad och eSamverka.

Målet med projektet utgår från att öka samverkan inom offentlig sektor genom att förenkla sättet som kommuner, myndigheter och landsting kan utbyta information. Jag har pratat med Jeanette Thorell, CIO på Haninge kommun och Ann-Louise Ekestubbe, lead information architect på Göteborgs stad mitt under deras samverkansträff i Göteborg. Vi hade ett spännande samtal om hur offentlig sektor måste börja samverka mer och vilka förutsättningar som då krävs för att kunna göra detta, i form av informationsutbyte och gemensamma standards. Att öka graden av samverkan inom offentlig sektor är en av nycklarna till ett fortsatt framgångsrikt digitaliseringsarbete.

 

Läs hela nyheten på bloggen summitandfriends.se

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen