Framtidens hjälpmedel är här

öra_hörsnäcka

Exoskelett, implantat som mäter vår hälsa och artificiell intelligens i alla möjliga uppkopplade prylar omkring oss. Hur ser framtidens hjälpmedel ut?
Föräldrakraft frågade Hannes Sjöblad, Chief Disruption Officer på innovationshuset Epicenter Stockholm.

– I mitt arbete möter jag varje dag människor och företag som försöker hitta nya smarta sätt att förenkla och förbättra sina tjänster med ny teknik. Det sägs ofta – förmodligen för att motivera de enorma resurser som läggs på dessa områden – att mycket teknisk innovation har sitt ursprung från militären eller från rymdforskningen. Men den betydande teknikutvecklingen sker idag  inom medicintekniken. I denna värld är det personer med funktionsnedsättningar som är spjutspetsanvändarna och som inspirerar teknikutvecklingen för hela mänskligheten. När en ny uppfinning tagits fram för att kompensera för en sjukdom eller ett funktionshinder, finner man ofta användningsområden som kan förenkla vardagen för fler människor.

 

Läs hela artikeln på hejaolika.se 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top