Framtidens hjälpmedel är här

öra_hörsnäcka

Exoskelett, implantat som mäter vår hälsa och artificiell intelligens i alla möjliga uppkopplade prylar omkring oss. Hur ser framtidens hjälpmedel ut?
Föräldrakraft frågade Hannes Sjöblad, Chief Disruption Officer på innovationshuset Epicenter Stockholm.

– I mitt arbete möter jag varje dag människor och företag som försöker hitta nya smarta sätt att förenkla och förbättra sina tjänster med ny teknik. Det sägs ofta – förmodligen för att motivera de enorma resurser som läggs på dessa områden – att mycket teknisk innovation har sitt ursprung från militären eller från rymdforskningen. Men den betydande teknikutvecklingen sker idag  inom medicintekniken. I denna värld är det personer med funktionsnedsättningar som är spjutspetsanvändarna och som inspirerar teknikutvecklingen för hela mänskligheten. När en ny uppfinning tagits fram för att kompensera för en sjukdom eller ett funktionshinder, finner man ofta användningsområden som kan förenkla vardagen för fler människor.

 

Läs hela artikeln på hejaolika.se 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Interaktiv presentation om AllAgeHub

Med hjälp av Göteborgsregionens avdelning Utbildning (GRU) har AllAgeHub tagit fram interaktiv presentation som bygger på gamification där användaren kan göra aktiva val utifrån intresseområde. I presentationen har du möjlighet

robothand och mänsklig hand som möts

MiniExpo Kungälv – Ett uppskattat arrangemang!

Under de två timmar som MiniExpo ägde rum lockade mässan till sig över 110 besökare. Besökarna var blandad mix med personer från civilsamhället, personer i sin yrkesroll samt studerande. Det

Scroll to Top