Hur kan vi förbättra livskvaliteten och livsmiljöer för äldre?

jsp_tlla

Både Japan och Sverige har en kraftigt åldrande befolkning där de äldre också tenderar att bli allt mer ensamma och isolerade. Projektet  Transnational Living Lab for Active Ageing åkte till Japan för att lära mer om hur samarbetsparterna arbetar.

I projektet Transnational Living Lab for Active Ageing samarbetar Tokyo Universitet, Linnéuniversitetet och Johanneberg Science Park för att skapa bättre levnadsmiljöer för äldre. I Kamakura Living Lab, en timme söder om Tokyo, arrangerade japanska projektteamet aktiviteter för boende i området. Tillsammans arrangerades en workshop med fokus på ensamhet bland äldre. Syftet var att förstå vad de olika parterna vill att Living Labs ska utveckla. Studenter från Tokyo Universitet och Institutionen för Gerontology, kommuninvånare, pensionärer, företag och representanter från Kamakura stad deltog också.

– Genom att engagera sig i Kamakura Living Lab söker Daiwa House Industry Co vägar att förstå de äldres behov av boendemiljö efter pension och när de åldras, säger Mari Takaku.

 

Läs hela nyheten på johannebergsciencepark.com

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top