Hur kan vi förbättra livskvaliteten och livsmiljöer för äldre?

jsp_tlla

Både Japan och Sverige har en kraftigt åldrande befolkning där de äldre också tenderar att bli allt mer ensamma och isolerade. Projektet  Transnational Living Lab for Active Ageing åkte till Japan för att lära mer om hur samarbetsparterna arbetar.

I projektet Transnational Living Lab for Active Ageing samarbetar Tokyo Universitet, Linnéuniversitetet och Johanneberg Science Park för att skapa bättre levnadsmiljöer för äldre. I Kamakura Living Lab, en timme söder om Tokyo, arrangerade japanska projektteamet aktiviteter för boende i området. Tillsammans arrangerades en workshop med fokus på ensamhet bland äldre. Syftet var att förstå vad de olika parterna vill att Living Labs ska utveckla. Studenter från Tokyo Universitet och Institutionen för Gerontology, kommuninvånare, pensionärer, företag och representanter från Kamakura stad deltog också.

– Genom att engagera sig i Kamakura Living Lab söker Daiwa House Industry Co vägar att förstå de äldres behov av boendemiljö efter pension och när de åldras, säger Mari Takaku.

 

Läs hela nyheten på johannebergsciencepark.com

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen