Studenter tog sig an utmaning från AllAgeHub under Black Dot Innovation Weekend

black_dot_nyhet

I helgen hölls Black Dot Innovation Weekend där studenter från Göteborgs Universitet tog sig an utmaningar från diverse företag och i söndags pitchade sina idéer. AllAgeHub deltog och gav studenterna en utmaning.

Black Dot Innovation Weekend samlar studenter, innovationsaktörer och organisationer för att ta itu med utmaningar och hitta innovativa och hållbara lösningar. Under tre intensiva dagar arbetar studenter på en idé eller konceptprodukt från ett partnerföretag som har något att göra med hållbarhet. Ett av företagen var i år AllAgeHub.

Innovation Weekend gick av stapeln i fredags den 20 april då vi från AllAgeHub även fick träffa den studentgrupp som skulle ta sig an vår utmaning. Studenterna fick sedan under helgen löpande stöd av mentorer samt en snabbkurs i innovationsprocesser samt olika verktyg.

AllAgeHubs utmaning till studenterna: Hur kan processen med att få information om stöd från Försäkringskassan, kommunen och landsting/region för barn med funktionshinder och deras  anhöriga förenklas och bli mer tillgänglig?

– Vi ville delta i Black Dot då det ger oss en möjlighet att snabbt, med hjälp av driva studenter, få nya inspel på en utmaning många anhöriga till barn med funktionsvariation vittnar om, säger Anna Manhem Laurin, projektledare för AllAgeHub.

I slutet av de tre dagarna pitchade studenterna sin idé och ska nu gå in i en genomförandefas. Lösningen på AllAgeHubs utmaning rörde främst en webbplats med en chattfunktion samt en del för att interagera med andra i liknande situation.

– Studenterna har verkligen varit engagerade och det har varit en proffsig process i genomförandet. De hade verkligen försökt hitta lösningar och kom upp med en god idé. Vi arbetar just nu med hur vi kan ta tillvara på deras resultat hos de kommunerna som finns med i nätverket kring AllAgeHub, säger Anna Manhem Laurin, projektledare för AllAgeHub.

 

Läs mer om Innovation Weekend här (English)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen