Satsning på ny välfärdsteknik i vårbudgeten

ingen-bild-bla

Regeringen satsar 1,5 miljarder kronor på att stärka välfärden i vårbudgeten. 600 miljoner kronor ska gå till att öka tillgängligheten i hälso- och sjukvården och den största satsningen handlar om 350 miljoner kronor till investeringar i välfärdsteknik för att öka tillgängligheten i äldreomsorgen.

Det mesta i vårbudgeten var redan känt. Regeringen satsar drygt 2,6 miljarder extra på reformer i år som mest går till sjukvård och äldreomsorg. Äldreomsorgen får 350 miljoner, som ska gå till att investera i digital teknik för att göra äldre tryggare, rapporterar SVT Nyheter.

– Det kan öka tryggheten för våra äldre samtidigt som vårdpersonalen kan ägna sig åt omvårdnad, säger finansminister Magdalena Andersson (S) under regeringens presskonferens.

Sveriges Kommuner och Landsting ser som glädjande att regeringen föreslår 350 miljoner kronor till välfärdsteknik inom äldreomsorgen i vårändringsbudgeten för 2018. Även 400 miljoner kronor föreslås till att minska köer inom vården, vilket SKL också ser som positivt, under förutsättning att landstingen och regionerna själva får avgöra vilka lösningar som behöver sättas in.

 

Läs nyheterna från SKL samt SVT och Di 

SPF Seniorerna kommenterar vårbudgeten

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen