”Algoritmer utan etik ger AI utan moral”

ai_5 kopiera

Företag och myndigheter använder sig allt mer av artificiell intelligens, eller AI. De här systemen borde utvecklas så att de bättre tar oss människor i betraktande, påpekar experter. Flera EU-länder har nyligen börjat titta på den här frågan på allvar – konsekvenserna av att låta bli kan bli alltför stora.

– Etiken inom AI borde diskuteras mycket mer, annars riskerar utvecklingen att gå helt i fel riktning, säger digitaliseringsexperten Anna Felländer.

Hon är verksam vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm, är rådgivare till den svenska digitaliseringsministern och senior rådgivare till konsultföretaget Boston consulting group.

Felländer tillägger att de vinster som AI kan ge är lockande.

 

Läs hela nyheten på svenska.yle.fi 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top