Nu ska hälsoapparna kvalitetssäkras

Close-up Of Person Hand On Mobilephone Checking Heart Rate Application With Varied Exercise Equipment

I ett delvis EU-finansierat projekt ska Swedish standards institute, Sis, delta i ett projekt som syftar till att göra olika typer av hälso- och livsstilsappar säkrare och av bättre kvalitet för användarna och vårdgivarna.

I dag finns en rad olika så kallade livsstils- och hälsoappar att ladda ner till mobilen för den som vill hålla koll på allt från puls och stegräkning till hur mycket vätska man får i sig på en dag. Men vilka fungerar, och vilka gör det inte? För den som är konsument är det näst intill omöjligt att hålla reda på.

Håller inte alltid vad de lovar

Den enda vägledning man får i dag är vilka betyg olika användare har satt på apparna, vilket inte är detsamma som att de verkligen håller vad de lovar och är av sådan kvalitet att de faktiskt går att lita på.

För att råda bot på detta har ett delvis EU-finansierat projekt startats för att ta fram en teknisk specifikation för hälsoappar. Specifikationerna ska inte bara syfta till att göra apparna säkrare för användarna utan även för vårdpersonal.

Läs mer i nyheten från vardfokus.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top