Ledare i Västerbotten lär sig digitalt förändringsarbete

ingen-bild-rosa

Nu satsar Skellefteå kommun tillsammans med Digitala Västerbotten på en utbildning för chefer och verksamhetsutvecklare som ska höja kompetensen att leda digital förändring.

Utbildningen kommer också genomföras i ledningsgrupperna i Västerbottens åtta inlandskommuner, Region 8.

Kommunerna i Västerbotten står inför en stor digital förändring. Möjligheterna är enormt stora och digitaliseringen är ett kraftfullt verktyg för att utveckla både servicen för medborgarna och välfärden. För att ta till vara på potentialen krävs det att ledarskapet kompetensutvecklas och ges goda förutsättningar att navigera rätt i det som för många är okänd mark.

Därför sätter Skellefteå kommun och Region Västerbotten, genom projektet Digitala Västerbotten, upp utbildningen “Att leda digital förändring” – en kurs som handlar ganska lite om teknik, men desto mer om människor och förändringsarbete.

 

Läs mer i nyheten från regionvasterbotten.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top