”Lär dig vara problemfokuserad istället för lösningsfokuserad”

ingen-bild-rosa

Det menar Lars Sörqvist som bloggar om kundorienterad verksamhet och förbättringsarbete.

”Jag har märkt att många initialt kommer med lösningsförslag som de vill arbeta med. Vi får ofta kämpa ganska mycket för att skapa förståelse för vad som är ett symtom och vad som är en lösning. Ett arbete som i många förbättringsprojekt måste få ta mycket tid, då en god problemförståelse ofta utgör en betydande del av problemets lösande. Här krävs både att man lär sig tekniker och att man övar.  En annan del i detta arbete är att lära sig formulera problem både utifrån ett process- och kundperspektiv. Viktigt är dessutom att kunna avgränsa problem och dela ner stora problem i flera mindre delar.”

Läs hela blogginlägget på larssorqviust.com

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen