Fler ska kunna motverka segregation med hjälp av Allmännyttans Innovationslabb

ingen-bild-gron

Med stöd från Vinnova startar nu det praktiska arbetet med Allmännyttans Innovationslabb. Ett tvåårigt projekt som ska utforma metoder och verktyg för bostadsbolag och andra som vill bidra till en positiv samhällsutveckling och motverka segregation.

I slutet av 2017 blev det klart att SABO, bransch- och intresseorganisation för allmännyttan får stöd inom ramen för Vinnovas arbete med sociala innovationer. Stödet avser projektetAllmännyttans Innovationslabb vars mål är att utveckla och nationellt sprida modeller, metoder och verktyg för att fler ska kunna motverka segregation.

– Allmännyttan tar redan idag ett stort samhällsansvar lokalt. Med Allmännyttans innovationslabb har vi en unik chans ta tillvara på den kompetensen och erfarenheten för att sedan sprida den nationellt.Vi startar nu arbetet med att samla in goda exempel från allmännyttan och andra, pågående projekt eller projekt som är i startgroparna. Varje projekt, varje erfarenhet och varje lärdom bidrar på så sätt till något större, säger Anna Kanervo, projektansvarig för Allmännyttans Innovationslabb på SABO.

Fakta om Allmännyttans Innovationslabb:
Allmännyttans Innovationslabb är ett samarbete mellan SABO, Hyresgästföreningen, Malmö universitet, Sustainable Innovation, Norrköpings kommun och Hyresbostäder i Norrköping. Projektet stöds av Vinnova och har som mål att utveckla metoder och sprida dessa nationellt så att fler kan göra mer. Under två år kommer fyra innovationslabb att genomföras i Sverige.

– Fokus på innovationslabben kommer vara på att minska långtidsarbetslöshet, förbättra skolresultat, stärka samhällsservice, samt minska brottsligheten i bostadsområden. Det görs redan mycket bra, men fler måste göra mer, säger Anna Kanervo.

Här kan du läsa mer om Allmännyttans Innovationslabb:
https://www.allmannyttan.se/innovationslabb/

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen