Nu lanseras appen som ska förbättra livskvaliteten för äldre

Elderly lady sitting in a comfortable arrnchair in her living room using a tablet computer as she surfs the internet

Snabbväxande techbolag har utvecklat en app som gör det möjligt att samla personliga levnadsberättelser för varje enskild person inom äldreomsorgen.

Syftet är att förbättra den individanpassade omsorgen genom att bland annat stimulera minnet. Den 29 september sker det första utbildningstillfället för personalen som kommer använda appen i sitt dagliga arbete.

Individanpassad vård

Företaget har tillsammans med Omsorgskontoret i Linköpings Kommun, Lärcenter för god demensvård och Vardaga utvecklat appen ”Levnadsberättelser”. I appen kan man samla den äldres levnadsberättelser i form av bilder, filmer, musik och text. Det kan till exempel vara favoritmusik eller semesterbilder från förr. Den digitala berättelsen stimulerar både minnet hos den äldre, eller personen med demensproblematik, och fungerar som ett stöd för omsorgspersonalen och närstående. Med appen kan de bekräfta och vägleda till minnen samt skapa meningsfulla aktiviteter. På det sättet ska appen bidra till en mer individanpassad vård och högre livskvalitet.

 

Läs hela nyheten på IT-hälsa.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen