Innovation, forskning och entreprenörskap på Veras Gräsmatta

ingen-bild-gul

Chalmers, tillsammans med Chalmers Ventures och Stena Center, lanserar en ny typ av mötesplats på campus som knyter samman akademi, näringsliv, studenter och startup-bolag. Det rapporterar Business Region Göteborg.

Den nya arenan, som fått namnet Veras Gräsmatta, är en del av Chalmers storsatsning på entreprenörskap, med målet att förverkliga fler av forskningens goda idéer för en hållbar framtid.
Arenan är placerad i Vasaområdet på Campus Johanneberg.

Hur uppstod idén med Veras Gräsmatta?

– Den växte fram ur en diskussion om samlokalisering av våra tre verksamheter. När vi insåg att det inte gick att genomföra förrän tidigast 2020 började vi prata om vad vi kunde göra redan nu, och idén om en gemensam mötesplats kläcktes. Vi började med en tom yta som vi nu tack vare en generös donation från Dan-Sten Olsson kunnat inreda som en inspirerande mötesplats, berättar Maria Elmquist, prefekt på Chalmers, institutionen för teknikens ekonomi och organisation

 

 

Läs hela nyheten på businessregiongoteborg.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top