”Apparna behöver utvärderas!”

Tablet PC with cloud of colorful application icons

Det finns, som bekant, ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt. England har skapat en process för att validera appar och digitala tjänster för att öka patientsäkerheten. Bör Sverige ta efter?

– Jag tycker det är ett bra exempel på ett område där vi kan samarbeta mellan länderna, säger Karina Tellinger på SKL efter ett studiebesök hos National Health Service (NHS).

Karina Tellinger, projektledare på SKL, ingick i en svensk 18-mannadelegation med representanter för regeringskansliet, SKL, landsting och myndigheter på ett studiebesök hos NHS i Leeds i februari.
– Avsikten var att ta del av den process NHS har för att validera nya appar och digitala tjänster inom vård och omsorg, berättar hon.

Den svenska gruppen träffade experter inom ”Apps & Wearables”, den avdelning som byggts upp inom NHS för att testa och validera appar och digitala tjänster.
Hazel Jones, som är ansvarig på avdelningen, är inbjuden till Vitalis i Göteborg och talar på onsdagen 25 april 2018 under rubriken How NHS (England) is stimulating market innovation and provide patients with access to trusted digital tools.

 

 

Läs hela nyheten på Vitalis.nu

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen