Möt våra AllAgeHub-ombud i tidningen FOURUM

aah-ombud

De ska främja behovsdriven innovation inom välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer i de tolv GR-kommunerna, en viktig länk mellan AllAgeHub och kommunen. Möt AllAgeHub-ombuden i tidningen FOURUM från FoU i Väst/GR.

I januari i år startade AllAgeHub upp sin verksamhet efter två år av förstudier, ansökningar och nätverkande. Med delfinansiering från tolv GR-kommuner samt Vinnova och Västra Götalandsregionen är bollen som ska resultera i en samverkansarena för välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer i rullning.

Ögon och öron ut i kommunerna
Vad som är viktigt nu är att få kommunernas verksamheter och medarbetare att skicka in idéer om utvecklingsarbeten, utmaningar och lösningar. Att vara drivande i det arbetet blir en uppgift för 18 utvalda AllAgeHub-ombud. Ombuden som finns i varje medverkande kommun ska förmedla kommunernas behov in till AllAgeHub samt informera om AllAgeHubs verksamhet och aktiviteter tillbaka ut i kommunerna.

– Det är kommunerna som sitter i förarsätet, vi ska beskriva behoven så att tjänster och produkter utvecklas efter användarnas behov, säger Theresa Larsen, projektledare, AllAgeHub.
eFourum_nr-1_juni_2017_förstasida.png
Läs hela artikeln här

 

Röster från några AllAgeHub-ombud:


”Jag går all in i detta och ser stora vinster för Härryda kommun. Nya metoder, produkter och tjänster behövs. Det bubblar under ytan och en ny generation är på ingång med nytänk och fräscha idéer, detta ska vi fånga upp.”

Ingrid Grange, planeringsledare socialtjänsten, Härryda kommun.


”Nu sker ett generationsskifte i kommunerna och personalen ska vara i framkant. Utbildning inom välfärdsteknik är viktigt, här kan AllAgeHub stötta oss.”

Monica Pettersson, enhetschef äldreomsorg och hälso- och sjukvård, Örgryte-Härlanda.


”Vi i Tjörns kommun behöver en arena för att ta del av andras erfarenheter inom detta område. AllAgeHub ger oss den möjligheten.”

Elisabeth Wikland, biståndshandläggare och kvalitetsombud äldreomsorg, Tjörns kommun

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen