Rapporten ”Att starta välfärdsbibliotek – Erfarenheter från testbädden AllAgeHub” finns nu tillgänglig!

Bild på bokhyllor i ett bibliotek

Allt fler svenska kommuner utforskar nu möjligheten att starta upp välfärdsbibliotek.  I en nyligen avslutad rapport delar författarna sina erfarenheter och insikter från samarbeten med Borås Stad, Tjörns kommun och Testbädden AllAgeHub kring utvecklingen av det konceptet Välfärdsbibliotek.

Rapporten är skriven av Leif Sandsjö och Jonas Söderholm och båda arbetar som universitetslektorer vid Högskolan i Borås. Jonas finns på institutionen Bibliotekshögskolan och Leif verkar vid Institutionen arbetsliv och välfärd. Rapporten beskriver konceptet Välfärdsbibliotek, som  flera svenska kommuner visar intresse för. Författarna delar sina erfarenheter från samarbeten med Borås Stad, Tjörns kommun och Testbädden AllAgeHub. Här finns möjlighet att läsa om de centrala områden som behöver beaktas när man överväger att etablera ett välfärdsbibliotek.

Ladda ner rapporten här!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen