Träna på internettjänster och appar med hjälp av appen Dagny

Träna på internettjänster och appar med hjälp av appen Dagny

Dagny är en gratis utbildningsapp som du kan ladda ner till din mobiltelefon och som hjälper dig att träna på att använda internet och utvalda appar. Appen har utvecklats inom ramen för samverkansplattformen AllAgeHub.

Med stort engagemang och fokus på att öka den digitala delaktigheten har Mölndals stad, Härryda kommun och Dagny AB inom ramen för AllAgeHub utvecklat appen DAGNY.

Med hjälp av appen kan du till exempel träna på att:

  •  Skicka mail
  • Använda mobilt Bank-ID
  • Köpa en kollektivtrafikresa
  • Köpa en parkeringsbiljett

Hämta appen gratis i App Store eller Google Play.

QR-kod för AppStore QR-kod för GooglePlay

Appen, som är gratis att använda, är utvecklad av Dagny AB i samarbete med Härryda kommun och Mölndals stad inom ramen för AllAgeHub. PRO Härryda och SPF Seniorerna Mölnlycke har varit referensgrupper i utvecklingsarbetet. Hjälp oss gärna att sprida kunskap om den så att fler kan få träna på att till exempel komma igång med mobilt BankID, söka efter information på internet eller betala en parkeringsbiljett.

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top