Träna på internettjänster och appar med hjälp av appen Dagny

Träna på internettjänster och appar med hjälp av appen Dagny

Dagny är en gratis utbildningsapp som du kan ladda ner till din mobiltelefon och som hjälper dig att träna på att använda internet och utvalda appar. Appen har utvecklats inom ramen för samverkansplattformen AllAgeHub.

Med stort engagemang och fokus på att öka den digitala delaktigheten har Mölndals stad, Härryda kommun och Dagny AB inom ramen för AllAgeHub utvecklat appen DAGNY.

Med hjälp av appen kan du till exempel träna på att:

  •  Skicka mail
  • Använda mobilt Bank-ID
  • Köpa en kollektivtrafikresa
  • Köpa en parkeringsbiljett

Hämta appen gratis i App Store eller Google Play.

QR-kod för AppStore QR-kod för GooglePlay

Appen, som är gratis att använda, är utvecklad av Dagny AB i samarbete med Härryda kommun och Mölndals stad inom ramen för AllAgeHub. PRO Härryda och SPF Seniorerna Mölnlycke har varit referensgrupper i utvecklingsarbetet. Hjälp oss gärna att sprida kunskap om den så att fler kan få träna på att till exempel komma igång med mobilt BankID, söka efter information på internet eller betala en parkeringsbiljett.

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Vi söker en processledare!

Nu söker vi en till processledare

I arbetsuppgifterna ingår att leda kommunernas utsedda testledare i AllAgeHubs användardrivna testbäddsmodell, utveckla testbäddsmodellen utifrån behov, utbilda i process och stödmaterial, matcha identifierade behov med lösningar, facilitera samverkan mellan användare

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Nätverksträff 27 maj – Testbädden fyller ett!

AllAgeHub har under hösten och vintern anordnat “Nätverksträffar” en gång i månaden. Syftet med dessa digitala möten har gradvis utvecklats från en rent projektintern mötesform till att beröra ämnen som

Scroll to Top