Regeringen inrättar välfärdskommission

Regeringen inrättar Välfärdskommission

Under politikerveckan i Almedalen sommaren 2019 presenterade Magdalena Andersson idén om en välfärdskommission som ska arbeta med att säkerställa välfärden. Den 18 december 2019 inrättade regeringen en välfärdskommission vars uppdrag omfattar att identifiera och analysera konkreta åtgärder för att stärka kommunsektorns förmåga att tillhandahålla välfärdstjänster av god kvalitet i framtiden.

Sveriges befolkning blir allt äldre, men vi är inte förberedda. Det är grunden till initiativet att skapa Välfärdskommissionen. Kommissionen samlar företrädare för stat, kommuner, regioner och centrala arbetstagarorganisationer. Prioriterade områden för kommissionen är:

  • Förbättrad styrning av välfärden
  • Effektivt nyttjande av offentliga resurser
  • Hållbar kompetensförsörjning och en god arbetsmiljö i välfärdssektorn
  • Digitaliseringens möjligheter att frigöra resurser till välfärden

Läs mer om Välfärdskommissionen här.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen