Fler rapporter och ny statistisk webbplats om det digitala utanförskapet

Johner Bildbyra AB
+46 8 644 83 30
info@johner.se
sales@johner.se

Under 2017 genomfördes undersökningen Svenskarna med funktionsnedsättning och internet (SMFOI 2017) för att komplettera och förtydliga bilden kring digital inkludering och internetanvändning hos personer med funktionsnedsättning. Huvudrapporten publicerades i början av 2018 och nu släpps kompletterande rapporter och en statistikwebbplats.

Delaktigheten i det digitala samhället ser olika ut för olika grupper, beroende på vilka förutsättningar de har. Etablerade och traditionella undersökningar ger en god bild av svenskarnas användning av internet och digital utrustning. På grund av det begränsade urvalet och undersökningsmetoderna synliggör de dock sällan hur det egentligen ser ut för till exempel personer med funktionsnedsättning.

PTS, (Post- och telestyrelsen), har därför finansierat undersökningen Svenskarna med funktionsnedsättning och internet (SMFOI 2017) med syftet att säkerställa att personer med olika funktionsnedsättningar och andra svårigheter blir tydligare representerade och att undersökningsmetoderna anpassas efter dessa gruppers förmågor.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen