Digital anslags­tavla skapar trygghet på äldreboende

anslagstavla

Den är som en dagbok. Fast bättre. Den digitala interaktiva anslagstavlan på Ekens äldreboende i Järfälla kommun – den första i sitt slag i Sverige – visar vilka aktiviteter som är på gång. Både med text, bild och tal. Tavlan visar dessutom vad som serveras till lunch, vilket väder det är och vilka som jobbar.

– Våra boende kan själva se på skärmen vad som händer under dagen eller vad det blir för mat. De kan peka på bilderna och få texten uppläst av skärmen, berättar Åsa Hagestål, verksamhetschef på Eken.

Att veta hur dagen ser ut är viktigt för att de boende ska känna sig delaktiga och trygga. Men inte bara det. Även deras anhöriga får enkelt veta både vad som hänt på boendet senaste tiden och vad som är i faggorna.

– Hittills har responsen varit mycket positiv från både anhöriga, boende och personal. Anhöriga uppskattar att veta vad deras närstående haft för sig, de boende känner sig tryggare och personalen tycker att det är utmärkt att se vad som är på gång och vilka som jobbar. Tavlan är enkel, flexibel och överskådlig, säger Elisabeth.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen