MedTech West får förtroendet att bygga fysiska samverkansmiljöer för företag

ingen-bild-gron

MedTech West har via Tillväxtverket beviljats tio miljoner kronor ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden för projektet ”Stärkta samverkansmiljöer under MedTech West”.

Projektet innebär att MedTech West under de kommande åren bygger upp och driver minst två fysiska samverkansmiljöer inne på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Här kan företag, tillsammans med experter från vården och akademiska forskare, samverka för att utveckla morgondagens medicintekniska lösningar för viktiga kliniska områden. De fysiska samverkanslabben kommer bland annat innehålla nya medicintekniska system för diagnos av funktionsstörningar och sjukdomar i hjärna och hjärta samt diagnos och behandling av cancer, trauma och stroke. Labben kommer att vara öppna, lättillgängliga och attraktiva forsknings- och utvecklingsmiljöer för både nystartade och etablerade medicintekniska företag med möjlighet att samarbeta kring den allra senaste tekniken.

 

Läs mer på medtechwest.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

AllAgeHub logon mot glittrande bakgrund

AllAgeHub välkomnar 8 nya testledare

De nya testledare som har tillkommit under våren och sommaren gick i september vår pilotutbildning i AllAgeHub:s testbäddsmodell version 1.0. Testledarna har fått kunskap om syftet med Testbädden AllAgeHub och

Scroll to Top