Forte satsar på forskning om funktionsnedsättning

ingen-bild-gul

Med hjälp av 50 miljoner kronor i projektbidrag, postdokbidrag och juniorforskarbidrag vill Forte stärka forskningen om funktionsnedsättning. Den 5 september 2018 öppnar en särskild utlysning för forskning på området.

”Att skapa bättre villkor för personer med funktionsnedsättning berör alla Fortes områden, hälsa, arbetsliv och välfärd. Vi känner ett ansvar för att öka kunskapen hur livskvalitet och förmåga till aktivt deltagande i samhället kan stärkas hos personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga”, säger Peter Allebeck, huvudsekreterare på Forte.

Därför genomför Forte nu en särskild utlysning för att främja forskning kring funktionsnedsättning. Totalt investeras runt 50 miljoner kronor under de närmaste åren.

 

Läs mer på Forte.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Interaktiv presentation om AllAgeHub

Med hjälp av Göteborgsregionens avdelning Utbildning (GRU) har AllAgeHub tagit fram interaktiv presentation som bygger på gamification där användaren kan göra aktiva val utifrån intresseområde. I presentationen har du möjlighet

robothand och mänsklig hand som möts

MiniExpo Kungälv – Ett uppskattat arrangemang!

Under de två timmar som MiniExpo ägde rum lockade mässan till sig över 110 besökare. Besökarna var blandad mix med personer från civilsamhället, personer i sin yrkesroll samt studerande. Det

Scroll to Top