Forte satsar på forskning om funktionsnedsättning

ingen-bild-gul

Med hjälp av 50 miljoner kronor i projektbidrag, postdokbidrag och juniorforskarbidrag vill Forte stärka forskningen om funktionsnedsättning. Den 5 september 2018 öppnar en särskild utlysning för forskning på området.

”Att skapa bättre villkor för personer med funktionsnedsättning berör alla Fortes områden, hälsa, arbetsliv och välfärd. Vi känner ett ansvar för att öka kunskapen hur livskvalitet och förmåga till aktivt deltagande i samhället kan stärkas hos personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga”, säger Peter Allebeck, huvudsekreterare på Forte.

Därför genomför Forte nu en särskild utlysning för att främja forskning kring funktionsnedsättning. Totalt investeras runt 50 miljoner kronor under de närmaste åren.

 

Läs mer på Forte.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Höstens nätverksträffar

Datum: Klockslag: Innehåll: 2022-09-22  Kl. 9.00-10.00 Cornelia Björk, analytiker FOU i Väst berättar om aktuell utredning avseende kommunernas behov av fortsatt stöd vid införande av välfärdsteknik.  Utredningen har även kartlagt

Scroll to Top