Företag, forskare och studenter sökes för idéutveckling med kommuner i Göteborgsregionen

idéworkshops

Nu har du chansen att utveckla idéer på lösningar tillsammans med AllAgeHubs medverkande kommuner under någon av kommande idéworkshops. Vi söker främst forskare, studenter eller andra representanter för akademi samt aktörer inom näringsliv och civilsamhället så som brukarorganisationer.

Vi bjuder nu in dig som arbetar inom akademi eller näringsliv samt representanter från brukarorganisationer till workshops för att tillsammans hitta och utveckla nya lösningar som bidrar till att människor, oavsett funktionsvariation och ålder, kan leva självständiga och trygga liv.

Workshopparna för idégenerera kring nedan identifierade utvecklingsområden kommer hållas den 11 juni och 24 augusti
Det finns begränsat antal platser per aktör och workshop, det är först till kvarn som gäller så anmäl dig redan idag!

– AllAgeHub är en samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som ägs gemensamt av tjugofyra intressenter från näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor. Vi jobbar därför mycket med att facilitera möten mellan aktörer från dessa fyra perspektiv och matchmaking för att hitta sätt att jobba ihop konkret. Ingen aktör ensam äger svaren eller alla lösningarna, säger Anna Manhem Laurin, projektledare AllAgeHub, om vikten av att alla perspektiv tas in på idéworkshopparna.

– Vi vill och behöver ha en mångfald av perspektiv, erfarenhet och kunskap. Vi har därför medvetet skapat gränsöverskridande arbetsgrupper under dessa workshoppar, säger Carolina Fornell, processledare för innovation AllAgeHub.

 

Workshop 11 juni: Behovsanpassade lösningar


Hur kan individer som bor på landsbygden och har inköp som insats bli mer självständiga och delaktiga i sina inköp?

Initiativtagare:  Stenungsunds kommun, Lilla Edets kommun och Alingsås kommun.

När: 11 juni, klockan 10–15, kaffe serveras 9:30 och vi bjuder på enkel lunch.
Var: Biotech center, Arvid Wallgrens Backe 20, plan 5.
Sista datum för anmälan: Den 5 juni

Anmäl dig här

 

Workshop 24 aug: Digital tillgänglighet


Hur kan vi underlätta för personer som är boende på särskilt boende att enkelt och digitalt få tillgång till och dela information de behöver i sin vardag?

Initiativtagare: Lerums kommun.

När: Den 24 augusti, klockan 10–15, kaffe serveras 9:30 och vi bjuder på enkel lunch.
Var: Stationsvägen 10, Lerums kommun. En trappa upp.
Sista datum för anmälan: Den 17 augusti.

Anmäl dig här

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen