Ny film om robot för ökad social interaktion

giraff

Social interaktion är en viktig del i de flesta människors vardag. Men för alla är det inte lika självklart. Hur ser det ut för personer som inte fysiskt kan ta sig till jobbet, eller som har väldigt lång resväg? Hur gör personer som är infektionskänsliga och inte får träffa andra människor?

I en ny film berättar Hanna Westerlund från välfärdsteknikföretaget som tagit fram produkten Giraff om hur hon har kunnat fortsätta delta på möten och vara med under kafferasten – trots hög infektionskänslighet efter en tuff tid med cellgiftsbehandling.

– När jag började arbeta igen var jag tvungen att arbeta hemifrån. För mig har det varit väldigt jobbigt att gå miste om de sociala aspekterna av arbetet.

Roboten Giraff används ofta inom äldrevården för att vårdpersonal lätt ska kunna kontakta patienter och göra digitala tillsynsbesök. Giraffen rör sig på hjul, och med en långsmal hals som är höj- och sänkbar tar den sig runt i hemmet och ser sig omkring. Innovativt men samtidigt väldigt enkelt!

– Att jag har kunnat använda Giraffen har gjort att jag har känt mig mindre isolerad under den här svåra tiden, berättar Hanna i filmen.

 

Se filmen på it-halsa.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen