FILM: Om trygghetskamera från Göteborgs Stad

trygghetskamera

Trygghetskamera är en ny tillsynstjänst som vänder sig till personer med biståndsbeslut om tillsyn i Göteborgs stad. Trygghetskamera är enkelt uttryckt tillsyn via webbkamera – dag som natt – för dig som behöver tillsyn utan att bli störd.

Trygghetskamera kan också passa personer med minnesproblematik som har svårt att känna igen ansikten eller blir nervösa och oroliga av främmande människor i hemmet.

Så fungerar trygghetskamera i Göteborgs Stad:

Kameratillsynen utförs av trygghetsjouren. Tjänsten är ett alternativ eller komplement till ordinarie tillsyn med besök i hemmet. Tillsynen sker i cirka 30 sekunder och görs vid överenskomna tillfällen, i enlighet med ditt biståndsbeslut. Övrig tid är kameran avstängd. Om trygghetsjouren inte ser dig under tillsynstillfället, görs en ny tillsyn inom 20 minuter. Om du fortfarande inte är synlig ringer trygghetsjouren hem till dig för att se så allt är bra. Svarar du inte, görs ett hembesök.

Det skapas inget bild-, ljud- eller filmmaterial. Det enda som finns är loggtider för när, hur länge och vem som gjort tillsynen.

Se filmen om trygghetskamera från Göteborgs Stad

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Missa inte vår nätverksträff den 1 juni!

Den 1 juni är det dags igen! Vid detta tillfälle är kommunernas testmiljöer i fokus. AllAgeHub:s testledare från Lilla Edet, Mölndal och Öckerö kommer att berätta om deras arbete med 

robot hand hand som möts

Välkommen att anmäla dig till MiniExpo!

När: 12 maj och 13 maj Var: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg Kostnad: Kostnadsfritt Läs mer och anmäl dig här: Inbjudan till MiniExpo Göteborg – AllAgeHub    

Scroll to Top