Instagramflöde med kommunikationstips

teckensomstod

Ett av våra AllAgeHub-ombud i Göteborgs stad, Linda Wenthe, har startat instagramkontot Tecken som stöd, där kommunikationstips ges direkt i instagramflödet.

 

Så här beskriver Linda Wenthe och hennes partner instragramkontot:

Vår dotter Adelina har Downs syndrom. Vi har använt tecken som stöd i kommunikationen med henne sedan hon bara var några månader gammal.
För att underlätta för nära och kära startade vi instagramkontot @teckensomstod där vi tog bilder & filmade Adelina när hon tecknade. Vi tyckte att det var ett enkelt sätt för dem att se vilka ord Adelina använde och hur hon tecknade dem. Målet var att Adelina lättare skulle göra sig förstådd när de sågs.

Kontot följs idag av 39 700 personer över hela landet, andra föräldrar, förskollärare, personal på habiliteringar & andra som har ett intresse för språkutveckling och kommunikation. Vi kunde aldrig drömma om det enorma gensvar vi skulle få. Många hör av sig till oss och tackar för ett enkelt sätt att få vardagliga tecken direkt i sitt Instagramflöde.

Idag finns vi förutom på Instagram även på Facebook och Youtube.

Läs mer om Tecken som stöd på deras webbplats: www.teckensomstod.se

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen