Alla pratar AI – här är jobben de kan ta över

tara

Kommer en robot att sköta all tråkig disk och städning i framtiden? Eller kommer våra liv att styras av unga manliga programmerare från Google? Lär dig hänga med i snacket om artificiell intelligens, AI – där inte ens forskarna är eniga om de självlärande robotarna är onda eller goda.

Tänk dig att du redan på morgonen, när du vaknar, får tips och råd av en dator om vilka kläder du borde ha på dig. En dator som har stenkoll på din garderob, vet när du använde dina plagg senast men också hur du brukar kombinera dem.

I köket håller en annan dator koll på när äggen är färdigkokta och säger till när det är dags att gå till jobbet för att du inte ska komma försent.

Det här är inte längre en framtidsvision, datorerna finns där redan. Och det som gör allt möjligt heter artificiell intelligens, AI, ett relativt nytt sätt att programmera datorer på….

 

6 jobb som AI kan ta över

  1. Handläggare inom socialtjänst och försäkringskassa
  2. Resebokare
  3. Radiologer
  4. ….

 

Läs hela artikeln på tara.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Nu kan du anmäla dig till vårens nätverksträffar!

Vårens nätverksträffar: 23 februari – kl. 9.00-10.00 Nka – Nationellt kompetenscentrum anhöriga berättar om nätverket för Digitalt anhörigstöd. Syftet med nätverket är bland annat att stärka digitalt anhörigstöd inom kommuner,

Rulla till toppen