Ny gräsrotsrörelse vill sätta blåslampa på den digitala förnyelsen i offentlig sektor

oneteamgov

One Team Gov är ett brittiskt gräsrotsinitiativ för människor som brinner för att förnya offentlig sektor digitalt. Nu har rörelsen kommit till Sverige.

För två månader sedan, i januari, kastade Adrian Solitander ut frågan på Linkedin om det fanns ett intresse bland gräsrötterna i digitaliseringen av offentlig sektor att på allvar försöka få fart på utvecklingen.

– Jag jobbar just med innovation och offentlig sektor på Vinnova och när jag omvärldsbevakade upptäckte jag den brittiska rörelsen One Team Gov. De har formulerat sju principer för den digitala förnyelsen som tilltalade mig och därför kastade jag ut frågan.

En av dem som nappade snabbt var Åsa Holmberg, som till vardags jobbar med digital kommunikation och digital tillgänglighet på Försäkringskassan.

– Det här är en rörelse för oss som vill förändra offentlig sektor och driva på den digitala utvecklingen, säger hon.

Läs hela nyheten på computersweden.idg.se

Gå till One Team Gov Sveriges webplats för mer info: www.oneteamgov.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top