Uppsats om bristande tillgänglighet belönas av Vision

vision

Fackförbundet Vision delar årligen ut ett stipendium bland sina studentmedlemmar för uppsatser som bidrar med angelägen kunskap om den svenska välfärden. I år tilldelas stipendiet Lina Wahlgren som studerar globala och politiska studier vid Malmö Högskola och har skrivit en kandidatuppsats inom mänskliga rättigheter och funktionshinderpolitik.

I uppsatsen ”The problematisation behind the Swedish government view on inaccessibility” undersöker Lina Wahlgren hur propositionen till lagen om bristande tillgänglighet är utformad. Genom att utgå från olika teorier om funktionsnedsättningar och barn har hon försökt att se brister eller områden som kräver vidare utveckling. Fokus ligger främst hos barn men även funktionsnedsättningar utöver de fysiska så kallade ”osynliga funktionsnedsättningar” så som exempelvis dyslexi.

– Mina egna drivkrafter till att skriva om ämnen är dels en personlig erfarenhet av dyslexi, dels att lagen om bristande tillgänglighet var ny när jag skrev uppsatsen, berättar Lina Wahlgren.

 

Läs mer i pressmeddelandet från Vision

Läs mer om stipendievinnaren 2018 på vision.se 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen