Därför är Sverige näst bäst i världen på innovation

bloomberg_report_3_2018_1880x1080

Sydkorea och Sverige toppar för andra året i följd Bloombergs ranking av världens 50 mest innovativa länder. ”Det visar att Sverige fortsätter att visa vägen med nya innovationer och att vi är konkurrenskraftiga”, säger Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg.

Bloombergs innovationsindex som publiceras för sjätte året bygger på sju kriterier, bland annat hur mycket som satsas på forskning och utveckling samt koncentration av inhemskt utvecklade hightech-företag.

Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg, ser rankingen som ännu ett bevis på att Sverige ligger långt framme när det handlar om att skapa förutsättningar för innovation.

– Det blir ju tydligt att länders olika strategier ger olika utfall och Sveriges bidrar till framgång, säger hon.

 

Läs hela nyheten på businessregiongoteborg.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top