Därför är Sverige näst bäst i världen på innovation

bloomberg_report_3_2018_1880x1080

Sydkorea och Sverige toppar för andra året i följd Bloombergs ranking av världens 50 mest innovativa länder. ”Det visar att Sverige fortsätter att visa vägen med nya innovationer och att vi är konkurrenskraftiga”, säger Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg.

Bloombergs innovationsindex som publiceras för sjätte året bygger på sju kriterier, bland annat hur mycket som satsas på forskning och utveckling samt koncentration av inhemskt utvecklade hightech-företag.

Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg, ser rankingen som ännu ett bevis på att Sverige ligger långt framme när det handlar om att skapa förutsättningar för innovation.

– Det blir ju tydligt att länders olika strategier ger olika utfall och Sveriges bidrar till framgång, säger hon.

 

Läs hela nyheten på businessregiongoteborg.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen