Därför är Sverige näst bäst i världen på innovation

bloomberg_report_3_2018_1880x1080

Sydkorea och Sverige toppar för andra året i följd Bloombergs ranking av världens 50 mest innovativa länder. ”Det visar att Sverige fortsätter att visa vägen med nya innovationer och att vi är konkurrenskraftiga”, säger Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg.

Bloombergs innovationsindex som publiceras för sjätte året bygger på sju kriterier, bland annat hur mycket som satsas på forskning och utveckling samt koncentration av inhemskt utvecklade hightech-företag.

Maria Strömberg, avdelningschef Kluster och innovation på Business Region Göteborg, ser rankingen som ännu ett bevis på att Sverige ligger långt framme när det handlar om att skapa förutsättningar för innovation.

– Det blir ju tydligt att länders olika strategier ger olika utfall och Sveriges bidrar till framgång, säger hon.

 

Läs hela nyheten på businessregiongoteborg.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Interaktiv presentation om AllAgeHub

Med hjälp av Göteborgsregionens avdelning Utbildning (GRU) har AllAgeHub tagit fram interaktiv presentation som bygger på gamification där användaren kan göra aktiva val utifrån intresseområde. I presentationen har du möjlighet

robothand och mänsklig hand som möts

MiniExpo Kungälv – Ett uppskattat arrangemang!

Under de två timmar som MiniExpo ägde rum lockade mässan till sig över 110 besökare. Besökarna var blandad mix med personer från civilsamhället, personer i sin yrkesroll samt studerande. Det

Scroll to Top